Novice

Zvočna izolirnost

Bivalno ugodje v objektih zagotavljamo z ustrezno kakovostjo zraka, temperaturo, vlago, svetlobo… Poleg vsega naštetega je zelo pomemben dejavnik tudi hrup. Ustrezen nivo hrupa v objektih zagotavljamo z ustrezno zvočno izolacijo posameznih konstrukcijskih sklopov. Vpodjetju REM smo se zato odločili, da razvijemo konstrukcijske sklope z izboljšano zvočno izolirnostjo. Meritve zvočne izolirnosti konstrukcijskih sklopov so bile opravljene na Zavodu za gradbeništvo v Laboratoriju za toplotno zaščito in akustiko.

Testiranja so potekala v obdobju od avgusta do novembra. V tem času smo opravili 14 testov različnih konstrukcijskih sklopov. Konstrukcijske sklope kot so zunanje in predelne stene ter strope smo izdelali v naši proizvodnji in jih vgradili v laboratoriju, kjer so potekale meritve zvočne izolirnosti.  

Merjenje zvočne izolirnosti je potekalov skladu s standardom SIST EN ISO 10140. Osnovni princip merjenja je ugotavljanje zvočnih ravni med prostoroma, ki predstavljata glasno in druga tiho stran. Dobljeni rezultati so potrdili ustreznost konstrukcijskih sklopov. Z zahtevami po zagotavljanju ustreznega nivoja zvoka se srečamo predvsem v objektih kot so šole in vrtci. Na podlagi opravljenih meritev, smo se prepričali o ustreznosti naših sklopov. Testiranje nam je poleg rezultatov zvočne izolativnosti sestavov prineslo nova znanja za izvedbo dodatnih izboljšav sestavov, ki jih lahko ponudimo našim kupcem.

Povpraševanje

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.

Več o piškotkih in politiki zasebnosti